Δραστηριότητες

 • Η μαγεια της θάλασσας - Σαμοθρακη 
 • Καταδύσεις στην Σαμοθρακη 
 • Καταδυση στην Σαμοθρακη 
 • Θαλασσιος κοσμος Σαμοθράκη 
 • Αναρίχηση Σαμοθρακη 
 • Αναριχηση στην Σαμοθρακη 
 • Rappel Σαμοθρακη 
 • Parapente Σαμοθρακη 
 • Δραστηριοτητες Σαμοθρακη 
 • Τοξοβολια Σαμοθρακη 

Ο ορεινός εσωτερικός χώρος της Σαμοθράκης, γεμάτος με τεράστιες βελανιδιές και βελανιδιές, είναι ιδανικός για πεζοπορία και ορεινή ποδηλασία, ενώ οι καταρράκτες του νησιού, βυθισμένοι σε βαθιές βραχώδεις πισίνες, τις γνωστές βάθρες, προσφέρουν δροσερή ανακούφιση στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Οι νοτιοανατολικές παραλίες είναι παρθένες, ενώ υπάρχουν και θερμά λουτρά στα Λουτρά (Θέρμα). Εσωτερικά από το κύριο αλιευτικό λιμάνι της νυσταγμένης Καμαριώτισσας βρίσκεται η πρώην πρωτεύουσα, η Χώρα, που εκρήγνυται με λουλούδια και όμορφα σπίτια, όλα με θέα στη μακρινή θάλασσα.

Οι πεντακάθαρες παραλίες, οι παλιές ορεινές ελαιώνες, η ποικίλη και πλούσια βλάστηση των βράχων, οι υποαλπικοί θάμνοι των βράχων, τα κρυστάλλινα νερά, οι εντυπωσιακές κοιλάδες ρευμάτων και τόσα άλλα ενδιαιτήματα προσφέρουν ένα εξωτικό περιβάλλον για έρευνα και αναψυχή. Η μεγάλη ποικιλία επιλογών κολύμβησης περιλαμβάνει τις θερμές πηγές, τη θάλασσα και τις βραχοπισίνες του ποταμού (τοπικά γνωστές ως "βάθρες"). Τα μικροσκοπικά χωριά παρέχουν χώρους για υπέροχες τοπικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Πεζοπορία, ορειβασία, κανό, ορεινή ποδηλασία, καγιάκ, birding, botanizing, παρακολούθηση ιχθύων, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις αποτελούν μέρος των δραστηριοτήτων που μπορείτε να απολαύσετε στο νησί. Πολλοί επισκέπτες ερωτεύονται τη Σαμοθράκη καθώς οι εμπειρίες αυτές τους ταξιδεύουν με βιωματικό και αποκαλυπτικό τρόπο.

Καταδύσεις

Συνήθως τα νερά της Σαμοθράκης είναι αρκετά ζεστά και καθαρά. Μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους καταδύσεων από σπηλιές και τοίχους, μέχρι πολύχρωμους υφάλους και ναυάγια!

Κορυφαία σημεία για καταδύσεις

Ναυάγιο (Ναυάγιο) - Ναυάγιο αρκετά κοντά στην ακτή στο νότιο τμήμα της Σαμοθράκης. Το ναυάγιο έχει λεηλατηθεί αρκετές φορές, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξερευνήσετε. Είναι αρκετά ρηχά τα νερά από 15 έως 25 μέτρα. Είναι εύκολο να φτάσετε στο ναυάγιο με βάρκα.
 

Κήποι (Κήποι) - Μια βραχώδης περιοχή για εξερεύνηση με σπηλιές και τοίχους. Είναι μια καταδυτική ακτή στο νοτιοανατολικό τμήμα της Σαμοθράκης. Θα θελήσετε να εξερευνήσετε όλες τις διαφορετικές σπηλιές και τις λιμνοθάλασσες σε αυτό το μοναδικό σημείο. Το βάθος είναι περίπου 30 μέτρα.

Canyoning - μια πολύπλοκη δραστηριότητα που συνδυάζει πεζοπορία, αναρρίχηση, κατάβαση, διέλευση ποταμών και κολύμπι. Όταν το φαράγγι έχει καταρράκτες, η δραστηριότητα περιλαμβάνει άλματα από ύψος σε νερό. Η μορφολογία του νησιού καθώς και ο μεγάλος αριθμός φαραγγιών (Φόνια, Κλείδος, Γκρέτα, Ξερόποταμος, Βάτος) αποτελεί το κύριο πλεονέκτημα της Σαμοθράκης για να κερδίσει τη φήμη του ιδανικού προορισμού για canyoning.

Το Paragliding (ή το Parapente) κάνει μια αρχαία ανθρώπινη επιθυμία: ελεύθερη πτήση. Δίνει την ευκαιρία σε οποιονδήποτε να πετάει σαν πτηνό και να βιώνει γοητευτικά συναισθήματα. Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα "ειδικό" αλεξίπτωτο, με το οποίο μπορείτε να απογειώσετε μια πλαγιά ανεξάρτητα από το ύψος του (όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες) και δεν απαιτεί κανένα είδος μηχανής.

Ορεινή ποδηλασία - είναι σήμα κατατεθέν των διακοπών στη Σαμοθράκη καθώς συνδυάζεται τέλεια με την ηρεμία και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον του νησιού. Η ύπαρξη δασικών δρόμων και μονοπατιών προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κλιμακωτών διαδρομών δυσκολίας που είναι προσβάσιμες σε κάθε ποδηλάτη.

Η αναρρίχηση σε βράχους φέρνει τον αθλητή σε επαφή με τη φύση, ασκεί και ενισχύει το σώμα και το μυαλό του, βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση και την πνευματική του δύναμη και του δίνει έντονες στιγμές και μεγάλη ικανοποίηση όταν κατακτά την κορυφή και επιτυγχάνει το στόχο που θέτει. Η ύπαρξη ενός αναρριχητικού πεδίου μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας αποτελεί πραγματική πρόκληση για τους λάτρεις του αθλήματος.

Το Rappel είναι τεχνική κατάβασης μετά την αναρρίχηση. Η κατάβαση γίνεται με ένα συρματόσχοινο με το οποίο συνηθίζονταν να ανεβαίνουν ή να ενώνουν (συνήθως) δύο σχοινιά και να τοποθετούν επάνω τους ένα απλό εργαλείο, που ονομάζεται όγδοο, με το οποίο ο ορειβάτης ολισθαίνει στην πραγματικότητα πάνω στο σχοινί μέχρι να φτάσει στο έδαφος.

Πεζοπορία -  Η Σαμοθράκη προσφέρει εξαιρετικά μονοπάτια πεζοπορίας. Τόσο το ανάγλυφο του νησιού όσο και η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό πηγών και ρευμάτων κάνουν τη Σαμοθράκη προορισμό για πεζοπορία ακόμα και το καλοκαίρι.

Οι δύο πιο γνωστές διαδρομές στη Σαμοθράκη είναι:

 • Η διαδρομή προς τον καταρράκτη του Φονιά, μια όμορφη και αρκετά εύκολη διαδρομή για όλους.
 • Η πορεία από τη Θέρμα προς τη Σελήνη, δύσκολη για μερικούς χωρίς καλή φυσική κατάσταση λόγω των απότομων πλαγιών.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σκέφτεστε να σας προσελκύει και ταυτόχρονα να δοκιμάσετε τα όριά σας.

Στην Σαμοθράκη μπορείτε να ζήσετε πραγματικά μοναδικές εμπειρίες!!!